Els beneficis del Retinol

Si hi ha un principi actiu realment efectiu per tractar globalment el cutis, aquest és el Retinol.

 

Del Retinol en diem que te dos funcions bàsiques: anti-edat i reparador-regenerador; però els seus beneficis són múltiples:

 

  • És un antiage completíssim, doncs accelera l’activitat cel·lular.
  • Actua com a retexturitzant, suavitzant el tacte de la pell i afinant les pells més gruixudes.
  • És un gran antioxidant; treballa contra els radicals lliures, especialment contra els que provoquen foto-envelliment.
  • Unifica del to cutani, doncs inhibeix la producció de melanina, i aporta una gran lluminositat.
  • Repara la superfície de la pell, reduint marques i cicatrius, i tancant els porus dilatats.

 

Tot això és possible gràcies a que actua tres nivells:

 

  • En superfície unifica el to i repara la textura actuant com un àcid i exfoliant suaument.
  • A l’epidermis estimula la placa basal, de manera que es redueix el temps de producció de cèl·lules (que habitualment és de 28 dies), el que es tradueix en una pell més vital i lluminosa.
  • I a la dermis, estimula el metabolisme dels fibroblasts i, per tant, la producció de col·lagen i elastina, responsables de la joventut de la pell, augmentant la tonicitat i reduint les arrugues.

 

I com hem d’incorporar aquest actiu a la nostra rutina beauty? Doncs la millor manera és de manera pura, és a dir, amb productes dermacèutics.

 

Cal considerar què el Retinol és un dels derivats de la vitamina A, els anomenats retinoides. N’hi ha diferents tipus de retinodes, i també diferents concentracions. En el cas del Retinol, a més concentració, més eficàcia, però també més irritabilitat. És per això que encapsular el Retinol és una mesura molt adient, tant per evitar possibles reaccions adverses, com per facilitar la penetració de l’actiu fins a la dermis.

 

A més a més, és important tenir en compte que la màxima concentració permesa en estètica és del 0,3%.

Amb totes aquestes dades, la nostra selecció és Skin Expert Retinol-A de Montibello. Es tracta d’un concentrat dermacèutic de retinol pur al 3% encapsulat en liposomes (el que el fa apte per tot tipus de pells, inclús les més delicades).

 

La cura de Retinol-A consisteix en aplicar una ampolla de concentrat cada nit, sota la crema habitual, durant un període no inferior a 7 dies ni superior a 30; aconseguint així una pell radiant, més jove i lluminosa.

No hi ha comentaris

Escriu un comentari