Les necessitats de la pell a la tardor: renovació i revitalització

Ha arribat el moment reprendre i adaptar la nostra rutina Beauty per tal de contrarestar els estralls de l’estiu i proporcionar a la pell les eines necessàries  per preparar-la per l’hivern. Vols saber com? Doncs pren nota d’aquest consells!

 

Torna a la neteja diària de la pell, dia i nit!

La neteja és fonamental durant tot l’any, però encara més després de l’estiu, doncs cal retirar les restes de cremes solars, sal, clor, suor, etc, que s’han anat dipositant sobre la pell i han contribuït a l’aparició de punts negres, granets i impureses. Amb una neteja profunda aconseguim que la pell respiri i s’oxigeni.

És important però que el netejador s’adapti al teu tipus de pell i, a continuació, cal aplicar un tònic que ajudi a equilibrar el pH. Alguns actius interessants són: l’extracte de cotó i de calèndula per pells normals o seques; l’extracte de magnòlia, l’aigua de mar o els àcid fruitals, en el cas de pells greixoses; i l’extracte de rosa mosqueta per pells sensibles.

 

Extra d’exfoliació per combatre la pell opaca i de textura irregular.

Si notes la pell menys lluminosa, rugosa, amb textura irregular, d’aspecte mat i amb una impermeabilitat que fa que li costi absorbir les textures denses de les cremes, probablement és degut a una acumulació de cèl·lules mortes i un engrossiment de la capa còrnia. Per combatre tot això necessites un exfoliant.

En funció de les teves necessitats utilitza un exfoliant mecànic, el més habitual, una crema amb partícules sòlides que, per fricció, aixequen les cèl·lules mortes però, si amb això no és suficient i necessites accelerar el procés de renovació cel·lular, busca un exfoliant amb alfahidroxiàcids (AHA), betahidroxiàcids (BHA) o polihidroxiàcids (PHA) si la teva pell és sensible.

A més a més, l’exfoliació millora, i molt, les taques i arrugues!

 

Intensifica la hidratació.

Incorpora a la teva rutina mascaretes hidratants. Aquesta cura intensiva rehidratarà i augmentarà les reserves hídriques de la teva pell de cara al temps fred, quan l’anomenat estrès hivernal torna a ser causa de deshidratació de la pell. Altra opció és fer una cura de xoc amb ampolles o vials hidratants, habitualment s’apliquen cada nit durant una o dues setmanes segons necessitat.

El principi actiu estrella d’aquests productes és l’àcid hialurònic, però altres com l’esqualè o l’ectoïna també són efectius.

 

Purifica.

Potser has notat que, després de l’estiu, els teus porus estan més dilatats i bruts, o que les impureses tornen a aparèixer. És el denominat acné de tardor, provocat per l’increment de cèl·lules mortes que obstrueixen els porus, el que facilita posteriorment una infecció provocada pel bacteri C.Acnes.

Si la teva pell és greixosa, utilitza cosmètica purificant abans de que arribi la infecció i, amb ella, les pàpules, pústules i nòduls. Com a actius cal destacar: la niacinamida (vitamina B3), el bakuchiol o l’extracte de magnòlia.

 

Repara els danys causats pel fotoenvelliment: taques i arrugues.

Quan marxa el bronzejat, afloren les taques que han pujat de to, crescut o n’hi ha de noves. La sobreexposició al sol provoca un increment de la producció de melanina de forma anormal que no es reparteix de manera uniforme, si no que s’acumula formant les taques.Tracta-les amb cosmètics de triple efecte que: difuminin les taques existents, inhibeixin la producció de melanina, i inhibeixin la coloració de la melanina en el seu desplaçament cap a la capa còrnia.

En el cas de les arrugues, necessitem antioxidants que eliminin l’efecte dels radicals lliures i la seva acció oxidativa sobre les proteïnes, sent els més efectius: la vitamina C (àcid ascòrbic) i el retinol (vitamina A).

 

A més a més de tota aquesta cosmètica que pots fer servir a casa, et recomanem que visitis l’Atemporal per gaudir de tractaments com la higiene facial, exfoliacions profundes, detox, despigmentants o antiaging.

 

 

Maica López Medina

Atemporal Esthetic Lab

No hi ha comentaris

Escriu un comentari