Origen i tractament de la hiperpigmentació

Tardor i hivern són les estacions més adients per portar a terme tractaments de despigmentació, és a dir, per clarificar la pell i eliminar, o difuminar, les taques existents.

Definim hiperpigmentació com l’enfosquiment de la pell degut a una producció irregular de melanina.

 

L’origen d’aquesta alteració és divers:

  • taques de naixement, d’origen genètic;
  • senils o cronològiques, degudes al pas del temps i envelliment natural de la pell;
  • foto induïdes, per efecte de la radiació solar i molt relacionades amb les senils;
  • post-inflamatòries, que apareixen després d’una lesió, com pot ser un procés acneic, una cremada o una intervenció estètica; o
  • hormonals, també denominades melasma, com per exemple, les que apareixen durant l’embaràs.

Tot i que no existeix una “cura” com a tal, si que contem amb una àmplia gama de tractaments altament efectius per tractar la hiperpigmentació. Conèixer el seu origen determina el tipus de tractament i el resultat final. Alguns d’aquests tractaments són:

  • Fotorrejoveniment, seleccionant una longitud d’ona adient de llum polsada intensa (IPL) s’aconsegueix destruir els melanòcits i, a més a més, es produeix un efecte global d’il·luminació i rejoveniment de la pell.
  • Tractament D-White Laser Like, tractament cosmètic manual que actua eliminant la melanina existent i paralitzant la producció melànica.
  • Microneedling amb àcids glicòlic, kòjic o tranexàmic, que eliminen les taques i eviten o redueixen la formació de pigment.
  • Càpsula del Temps Despigmentant, programa específic que combina dermacèutica i equip amb capçal esborrador de taques.

 

No hi ha per tant un tractament estàndard, però sempre cal treballar a dos nivells; en fondària, reeducant el melanòcit per evitar l’aparició de noves taques, i en superfície, per eliminar les existents. Per tant, el més habitual és combinar diferents tècniques.

 

El nombre mínim de sessions en cabina és de sis i, a més a més, mentre duri el tractament, és indispensable continuar a casa amb un protocol cosmètic específic clarificant i despigmentant.

 

Finalment, cal considerar que la prevenció és el millor aliat per combatre aquest inestetisme, per tant, cal utilitzar protecció solar sempre: abans, durant i després del tractament.

 

Maica López Medina

Atemporal Esthetic Lab

No hi ha comentaris

Escriu un comentari