RUTINA FACIAL BEAUTY A CASA

No ens cansarem de repetir que l’èxit de qualsevol tractament depèn en un 40% del protocol que nosaltres us apliquem a cabina i en un 60% de que seguiu totes les indicacions que nosaltres us donem per seguir a casa mentre dura el tractament. Això ens dona una idea clara de la importància de seguir una bona rutina Beauty a casa.

Avui vull explicar-vos amb detall com ha de ser un bon protocol Beauty a casa:

MATÍ

  1. Neteja (o desmaquillat).

Els processos metabòlics que tenen lloc durant la nit dipositen deixalles sobre la capa còrnia que han de ser eliminades.

Les necessitats del teu cutis (i inclús les teves preferències sensorials) ens indicaran quina textura escollir: llet netejadora, mousse, gel, oli micel·lar o aigua micel·lar (aquesta última, com moltes ja sabeu, totalment desaconsellada per part meva). Això si, els ulls i el seu contorn han de ser sempre desmaquillats amb un producte específic.

Qualsevol del productes escollits ha de ser retirat amb aigua.

  1. Tonificació.

El tònic és un producte imprescindible, la cosmètica netejadora, i inclús l’aigua, alteren el pH de la pell (que ha de ser àcid i estar entre el 5,3 i 5,5), per recupera-ho, i amb ell la salut i homeòstasi del cutis, necessitem aplicar el tònic.

Preferiblement amb un esprai vaporitzador o a copets amb un cotó i sobre la pell eixuta.

  1. Contorn d’ulls.

Al meu parer, mai és massa aviat per començar amb aquest producte cosmètic.

Pot ser específic per bosses, ulleres, arrugues, flacciditat… O global i tractar tots els inestetismes d’aquesta zona tan delicada.

  1. Sèrum.

Els sèrums són cosmètics molt fluids amb una gran concentració de principis actius i vehicles molt efectius que els transporten fins a capes profundes.

Poden tractar necessitats específiques (taques, falta de lluminositat, de col·lagen, protecció contra la pol·lució, etc) o globalment diferents inestetismes.

Generalment complementen l’acció de la crema diària.

5. Crema.

Imprescindible a qualsevol edat! I ha d’aplicar-se cada dia, tant al rostre com a coll i escot. Més endavant, si es detecta la necessitat, també es pot fer servir una crema específica per aquestes últimes zones.

6. Protector solar.

Conserva aquest nom, però cada vegada més, els protectors, a més a més de les radiacions solars UVA i UVB, ens protegeixen de les radiacions infraroges IR, de la pol·lució i, el més important, de la llum blava de les pantalles, la radiació HEV que, actualment ja sabem, que produeix tants radicals lliures a la nostra pell com les radiacions UVA del sol.

Per tant, aquest producte és imprescindible estiu i hivern, tant si treballem a l’aire lliure o en una oficina, i per qualsevol tipus de pell.

NIT

Els passos són exactament els mateixos que durant el dia, tot i que els principis actius de cada producte poden variar segons necessitat i, per descomptat, el protector solar no serà necessari.

És molt important tenir en compte que el tipus de cosmètic i els principis actius que ha de contenir, han de ser seleccionats per un professional de l’estètica, deixa’t aconsellar per nosaltres! I no oblidis que les necessitats del cutis varien sovint (canvis estacionals, hormonals, situacions d’estrès, canvis a l’alimentació, edat, etc), així que la teva cosmètica també haurà d’adaptar-se a les noves necessitats.

 

Maica López Medina

Atemporal Esthetic Lab

 

No hi ha comentaris

Escriu un comentari