Bellesa sota el Sol (II)

El Capital de Protecció és el sistema de protecció front les agressions solars que posseeix cada persona en funció del seu fototipus i el seu codi genètic. Ens permet anar reparant els danys provocats per l’exposició solar al llarg de la vida. És per això que es parla dels efectes acumulatius de la radiació solar, el que sovint anomenem memòria de la pell.

 

Per preservar aquest capital de protecció existeixen els fotoprotectors o protectors solars, productes (cremes, locions, olis, etc) què s’apliquen sobre la pell amb la finalitat de protegir-la dels efectes perjudicials de les radiacions solars. Això és possible gràcies als filtres de la seva composició, que poden frenar l’acció d’un o altre tipus de radiació (UVA, UVB, IR, HVE).

 

En funció de la manera d’actuar, trobem quatre tipus de filtres solars:

 

– Filtres orgànics. Actuen com una esponja, absorbint les radiacions i desactivant-les.

– Filtres inorgànics. Actuen com un pantalla, reflectint i dispersant la llum.

– Filtres organominerals o d’ampli espectre. Ofereixen els dos mecanismes de protecció anteriors.

– Filtres biològics. Són molècules antioxidants que s’incorporen en alguns fotoprotectors  i restauren l’equilibri i neutralitzen els efectes dels radicals lliures.

 

Per tal de garantir la protecció de la pell cal conèixer:

 

– El nivell de protecció solar que necessitem. Els protectors solar estan classificats segons el seu SPF, què representa el seu nivell de protecció i equival al múltiple de temps que podem prendre el sol sense perill i que, alhora depèn del nostre fototipus de pell.

– Quan aplicar el fotoprotector. Preferiblement 30 minuts abans de prendre el sol i renovar l’aplicació màxim cada dos hores.

– Com aplicar el  fotoprotector. De forma uniforme i generosa (uns 30 ml) a totes les parts del cos exposades, incloent aquells llocs sovint oblidats o de difícil accés, com orelles, part mitja de l’esquena o peus.

 

A part, alhora de triar un protector solar, cal tenir en compte altres factors, com la resistència a l’aigua, a la sorra, que siguin respectuosos amb el medi ambient, que protegeixin d’altres radiacions (IR, HVE)… Així que, si tot això et sembla massa complicat, consulta a l’autèntica experta en la cura de la pell, la teva esteticista, per trobar el protector solar ideal per a tu.

 

 

 

 

Maica López Medina

Atemporal Esthetic Lab

No hi ha comentaris

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.