La hidratació a l’estiu

L’estiu és l’estació de l’any preferida per la majoria de nosaltres; les temperatures agradables, els dies més llargs i les vacances, la converteixen en l’època perfecta de l’any. Però el temps a l’aire lliure i l’exposició al sol, el clor de les piscines, l’aigua salada del mar, la sudoració excessiva, les dietes desequilibrades, i altres factors, acaben passant factura a l’organisme i a la pell, i acaben provocant un dèficit d’aigua, és a dir, deshidratació.

 

La millor manera de cuidar la pell durant els mesos més calorosos és equilibrant els nivells hídrics cutanis per tal de mantenir la seva elasticitat i turgència, i també mantenir-la radiant, sana i jove.

Quan per alguna causa l’epidermis redueix la seva capacitat de retenció d’aigua apareix la sequedat i la pell es mostra pagada, més envellida del normal, amb una tonalitat opaca i un tacte aspre; s’irrita, pica i tiba; i el bronzejat no és uniforme i es perd ràpidament.

Però a part d’aquestes sensacions, sense una barrera hidro-lipídica sana, la pell esdevé vulnerable a les agressions ambientals patint d’envelliment prematur. Per això es fonamental mantenir-la correctament hidratada, aconseguint així tots aquests beneficis:

 

– Aspecte més saludable i uniforme. La falta d’aigua provoca un alentiment del procés de regeneració cel·lular, provocant que les cèl·lules mortes s’acumulin. Això provoca un engrossiment de la capa còrnia, resultant una pell aspra al tacte, mat i apagada. Per tant, en hidratar la pell, veuràs com es suavitza i torna a tenir la seva lluentor natural.

– Es difuminen les arrugues més fines i incipients. Com ja hem dit, la falta d’hidratació és un dels motius principals de l’envelliment prematur. Una carència d’aigua afecta a tant a l’epidermis (superfície de la pell) com a la dermis. Una correcta hidratació endarrerirà o repararà les arrugues gràcies a l’efecte de redensificació.

– Desapareixen les irritacions. Els clima, la contaminació, de vegades els maquillatges… son agents externs que provoquen sensibilitat i desconfort en pells poc protegides i amb una barrera hidro-lipídica debilitada. Una correcta hidratació restaura el confort de pell i millora les sensibilitzacions derivades de la falta d’aigua.

 

Per això, en arribar l’estiu i la calor:

– Hidrata el teu cos. El 65% del nostre pes corporal és aigua; amb la calor  l’organisme necessita més líquids per continuar funcionant correctament. Augmenta el contingut de líquids a la teva dieta mitjançant l’aigua, els sucs de fruita naturals o les aigües de sabors amb rodanxes de taronja, llimona, gingebre…

– Actualitza el teu Beauty Bag. Incorpora cosmètics amb actius hidratants que aportin aigua, sucres que l’emmagatzemin (com l’àcid hialurònic), o actius que formin una subtil pel·lícula sobre la pell que evitin la pèrdua d’aigua per evaporació (com l’ectoïna).

– Tria teixits naturals i transpirables. Per mantenir-nos frescos i còmodes el millor són teles com el cotó, el fil o el lli, doncs permeten una correcta circulació d’aire allunyant la humitat del cos i actuant com a aïllants.

– Porta una alimentació sana. Inclou a la teva dieta: fruites i verdures que contribueixin a un bon estat d’hidratació (enciam, tomàquet, síndria…); antioxidants, que combaten l’envelliment i mantenen el bronzejat (cireres, préssecs, nabius, mores…); i greixos no saturats (oli d’oliva i nous).

 

I recorda que per diagnosticar el grau d’hidratació i l’estat general del teu cutis, només has de visitar a la teva esteticista de confiança.

 

 

Maica López Medina

Facialista

No hi ha comentaris

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.