BENEFICIS DEL MASSATGE TAILANDÈS

El massatge tailandès o massatge thai és una tècnica de massatge mil·lenària que s’aplica al pacient mitjançant pressions i estiraments, sent essencials el ritme, l’èmfasi i el temps d’aplicació. Actua sobre els sistemes lineals del cos: circulatoris, nerviós, esquelètic, muscular…

Va ser creat pel metge de confiança de Buda per cuidar de la seva salut i la dels seus deixebles (segle I AC) sempre, es clar, segons la llegenda. El doctor va anar integrant diferents tècniques asiàtiques, destacant la filosofia iòguica i la medicina ayurveda tradicional de l’Índia.

El seu origen es situaría doncs a l’Índia, però es diu “massatge tailandès”; segurament el que va passar és que tècniques similars es devien practicar en diferents zones d’Asia simultàniament, evolucionant de manera diferent, de manera què el massatge que practiquem actualment és el propi de Tailandia. El que no s’ha modificat mai però són els principis curatius ni l’objectiu terapèutic.

El massatge tailandès es practica arran de terra, sobre un futón, i la terapeuta utilitza el seu propi cos en diferents postures com a eina de massatge, habitualment mans, polzes, avantbraços, colzes, cames, peus i genolls. Les postures i estiraments recorden al ioga, i es tracta tot el cos del pacient.

Els seus beneficis són múltiples: equilibra ment i cos, relaxa profundament alleujant problemes d’estrès, ansietat i insomni però, sobretot, fa un fantàstic treball sobre articulacions i músculs, millorant l’elasticitat corporal.

Aquesta teràpia tan complerta es pot rebre tantes vegades com es necessiti, i els seus beneficis són més evidents si es practica amb regularitat.

Maica López Medina

Atemporal Esthetic Lab

No hi ha comentaris

Escriu un comentari